Parterapi Parterapi

Parterapi

Alle par, der har været sammen igennem længere tid, vil opleve svære perioder. Det er ikke en falliterklæring, og heller ikke (nødvendigvis) et udtryk for at forholdet skal afsluttes. Nogle svære perioder kan vi komme igennem på egen hånd, men i andre tilfælde kan det virke uoverstigeligt.

Behandlingsforløb

I et parterapeutisk forløb vil vi sammen undersøge de vaner og mønstre I er kørt fast i, og italesætte de værdier og ønsker I hver især har for jeres parforhold. I vil få en uvildig, empatisk og omsorgsfuld samarbejdspartner, der hjælper jer til at få givet udtryk for jeres individuelle og fælles behov. Ud fra dette arbejde vi med jeres fælles kommunikation og med små ændringer, der kan bringe jer tættere på den relation I ønsker.

For nogle er det at opsøge parterapi forbundet med en vis grad af tabu eller nederlagsfølelse. I min optik er det dog altid beundringsværdigt, når vi vælger at prioritere én af vores livs vigtigste relationer. Det er altid bedre at komme inden det hele er gået helt i hårdknude, selvom det ofte er her jeg oplever at par henvender sig. Når det er sagt, så er den eneste forudsætning for et hjælpsomt forløb, at begge parter har et ønske om at indgå i forløbet, og at genskabe kontakten, trygheden og intimiteten, og en motivation for at investere den tid og energi, det kræver. Det er vigtigt at understrege at et parterapeutisk forløb ikke handler om at bevare forholdet for enhver pris. Nogle gange bliver udfaldet at én eller begge parter bliver afklaret omkring et ønske om at forholdet afsluttes.

Det kan også være relevant at overveje et fælles forløb på et tidspunkt, hvor beslutningen om at afslutte forholdet er taget, og I ønsker hjælp til kommunikation i forbindelse med bruddet, eller hvis I oplever en sund og tilfredsstillende parforholdsrelation, men har specifikke fokuspunkter I ønsker at forbedre.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, for en kort, uforpligtende telefonsamtale, hvis du ønsker at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe.

Det kan være relevant at overveje parterapi, hvis I fx oplever:

  • at gentage de samme konflikter igen og igen
  • at have mistet kontakten til hinanden
  • kold luft og dårlig stemning imellem jer
  • at være kørt fast i praktiske gøremål fremfor den intime relation I ønsker
  • at én eller begge har overvejelser om at afslutte forholdet, men ønsker at gøre et forsøg på at bevare forholdet