Sexologi Sexologi

Jeg er uddannet sexologisk rådgiver, og har erfaring med blandt andet:

  • Smerter ved samleje
  • Vaginisme – spasmer eller muskelkramper i bækkenbundsmusklerne, der omgiver skeden, hvilket gør det umuligt eller vanskeligt at indføre penis
  • Nedsat eller manglende lyst
  • Seksuelle senfølger efter seksuelle overgreb
  • Svært ved at mærke og/eller give udtryk for egne grænser i forbindelse med seksuel aktivitet
  • Genetablering af seksualitet efter alvorlig somatisk sygdom
  • Hyperseksualitet – når den seksuelle aktivitet og lyst er så stor, at det opleves plagsomt eller har en negativ indflydelse på den pågældendes liv. Nogle taler om en afhængighed af sex i lighed med afhængighed af alkohol eller narkotika.
  • Rejsningsproblemer

Sexologi

Årsager til seksuelle problemer er sjældent entydige. Som regel er der flere faktorer, der spiller ind, både kropslige, psykiske og sociale. I de tilfælde hvor der er en markant psykisk komponent (eller hvor fysiske årsager er behandlet i det omfang det er muligt), er det relevant at opsøge sexologisk behandling. Jeg tilbyder sexologisk behandling på baggrund af adskillige års erfaring med feltet via mit arbejde på Sexologisk Klinik under Psykiatrisk Center København.

Behandlingsforløb

Et individuelt sexologisk behandlingsforløb består af en kombination af terapeutiske samtaler og øvelser, som du bliver instrueret i at lave derhjemme imellem samtalerne.

Hvis du oplever sexologiske problemer og er i et parforhold, vil problemet også påvirke jeres fælles seksualitet. Selvom den ene part ofte bærer symptomet (fx rejsningsproblem eller nedsat lyst), vil jeres fælles dynamik og de mønstre i sammen har udviklet i forsøg på at håndtere problemet ofte forstærke problematikken, og i værste fald skabe uønsket afstand imellem jer.

Et samlivsterapeutisk forløb består af en kombination af samtaler og hjemmeøvelser, som har til formål, at få positive erfaringer med det kropslige samvær, at aflære uhensigtsmæssige mønstre i jeres fælles seksualitet samt at skabe eller genskabe en fælles kropslig intimitet.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, for en kort, uforpligtende telefonsamtale, hvis du ønsker at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe.